Profielkeuzes bovenbouw

In de bovenbouw kiezen de leerlingen een profiel en krijgen ze te maken met verschillende keuzevakken.

In de bovenbouw krijg je de mogelijkheid om je breed te oriënteren op verschillende beroepen. Door het uitvoeren van praktijkopdrachten leer je jezelf kennen, ontdek je wat je leuk vindt, waar je goed in bent en wat je later wilt gaan doen. Je leert algemene vaardigheden die in elk beroep nodig zijn. Iedereen volgt de hoofdrichting Dienstverlening & Producten. We willen er natuurlijk voor zorgen dat jouw tijd bij ons een goede aansluiting vormt bij een eventuele vervolgopleiding op het MBO of in de beroepspraktijk, daarom hebben we drie routes ontwikkeld. Welke kies jij?

Health & Lifestyle

Hoe klinkt het organiseren van een activiteit op je oude basisschool of het opzetten van een pop-up restaurant? Het creëren van een slimme hack voor het meenemen van je telefoon als je hardloopt, of het ontwikkelen van een game die je bewust maakt van wat je eet? Dan is onze route Health & Lifestyle echt wat voor jou!

Media & Ondernemen

Hoe presenteer je jezelf naar de buitenwereld? Hoe werk je op een creatieve manier? Onze kunstleerlingen krijgen verschillende workshops op het gebied van beeldende vorming, drama en muziek. Een profiel voor creatieve talenten (in spé), dus!

Of het nu gaat om het opzetten van een vlogwedstrijd, het bouwen van een webshop of het opnemen van een promotievideo; dit zijn allemaal dingen waar jij wel enthousiast van wordt!

In onze route Media & Ondernemen leer jij hoe je dit aanpakt, en ga je het vervolgens natuurlijk ook gewoon doen.

Technologie & Innovatie

Als wij zeggen: Een cursus robots bouwen? Dan zeg jij: Waar schrijf ik me in! Deze route is de beste richting voor jou als je moderne techniek leuk vindt. En dat hoeft niet alleen om computers te gaan. Naast het bouwen van een website, kun je ook een zeepkistenrace 2.0 opzetten. Of is leren editen, of juist het designen van games meer jouw ding? Ook dan kun je in onze route Technologie & Innovatie terecht.


Profielkeuze Basis en Kader

Vakkenpakketkeuze Basis en Kader

Profielkeuze MAVO

Routes praktijkvak MAVO

Vakkenpakketkeuze MAVO

Profielkeuze HAVO