Wie zijn wij - ovmz

Wie zijn wij

Welkom op hét vmbo van Zeist en omgeving. Een school waar we jouw talent zien en begeleiden, zodat je verder kunt groeien en toffe dingen leert waarmee je verder komt!

Wat voor school is OVMZ?

Wij zijn een school, waar je écht wordt gezien! Want Mavo+ en het VMBO hebben samen zo’n 400 leerlingen. Een kleine overzichtelijke school dus. Een fijne plek om in het voortgezet onderwijs te landen. En vervolgens kun je nog alle kanten op. Zo kan je van de MAVO+ op elk gewenst moment overstappen naar de HAVO, als blijkt dat je dat aankan.

Het OVMZ heeft twee gebouwen in een prachtig park.We hebben Basis, Kader en MAVO+.

Bij ons staat het ontwikkelen van jouw talenten centraal. We bieden daarom veel extra activiteiten om te kijken waar jouw kracht ligt.

Open voor leerlingen

Wij hanteren geen wachtlijsten of loting. Wie voor het Openbaar VMBO en MAVO Zeist kiest, wordt in principe toegelaten. Niet de organisatie van de school, maar de leerling staat centraal.

Verdraagzaamheid en tolerantie

Het Openbaar VMBO en MAVO Zeist spant zich in voor een verdraagzame samenleving. Wij beginnen daarmee op school door verschillen tussen mensen te accepteren en te waarderen. Iedereen mag op het Openbaar VMBO en MAVO Zeist zichzelf zijn. Wij staan niet toe dat er gepest of gediscrimineerd wordt. Tegen pesten en discriminatie wordt streng en pedagogisch verantwoord opgetreden.

De school uit, de wereld in!

Open staan voor de wereld om ons heen, interesse voor diverse achtergronden, andere meningen en godsdiensten, dat willen we in ons onderwijs. Het verklaart bijvoorbeeld waarom wij veel waarde hechten aan buitenschools leren door middel van activiteiten en excursies als aanvulling op het lesprogramma.

Samen met ouders

Opvoeden van kinderen is een hele klus. Wij vinden dat ouders en school daarin het best samen kunnen optrekken. We willen allebei het beste voor een kind. Dus stemmen we heel graag onze aanpak op elkaar af. Dat doen we in periodieke gesprekken met ouder(s), leerling en mentor. Aan het begin van het jaar komen mentoren op huisbezoek voor een kennismaking. En verder zijn ouders op allerlei manieren betrokken. Van mee gaan op kamp tot deelname aan de veiligheidscommissie.