Vertrek directeur en aanstelling a.i. directeur - ovmz

Vertrek directeur en aanstelling a.i. directeur

Vertrek directeur en aanstelling a.i. directeur

Geachte ouders/verzorgers en leerlingen, In het najaar van 2019 heeft de directeur van het Openbaar VMBO en Mavo Zeist OVMZ Raymond Schuurman aangegeven dat het reizen tussen zijn woonplaats Zwolle en Zeist en de daarbij behorende reistijd, hem steeds zwaarder begint te vallen. Wij hebben samen met Raymond gekeken naar mogelijkheden om te stoppen als directeur van het OVMZ en hier uit is naar voren gekomen dat hij per 15 mei a.s. zal terugtreden als directeur van de school. Deze beslissing is uiteraard niet zomaar genomen, maar is weloverwogen. Het valt Raymond zwaar om afscheid te nemen.

De afgelopen periode zijn wij op zoek gegaan naar een interim directeur die Raymond op korte termijn kan vervangen. Wij hebben mevrouw Naima Rahmouni bereid gevonden om per 15 mei 2020 aan te treden als interim directeur. In de komende weken (tot 15 mei) zal zij door de huidige directeur worden ingewerkt. Naima heeft ruime ervaring in het onderwijs, zij was o.a. docent, adjunct-directeur en lid CvB bij de Stichting Beukenrode Onderwijs in Doorn. De laatste jaren is Naima actief als interim manager en organisatie-adviseur bij achtereenvolgens adviesbureau Beekveld & Terpstra en Bureau de Bedoeling. Naima is drie dagen per week beschikbaar en zal zich binnenkort zelf aan u voorstellen.

De interim directeur krijgt als opdracht van het CvB om de school voor te bereiden op het nieuwe schooljaar en om de school gedurende de eerste helft van komend schooljaar op goede wijze te leiden. Dat betekent dat er in ieder geval vóór 1 januari 2021 geen nieuwe vaste directeur zal aantreden. Over de werving van een nieuwe schoolleider zal het CvB t.z.t. in contact treden met de Medezeggenschapsraad van het OVZ.

Wij danken Raymond voor de ontwikkeling die hij de afgelopen 3,5 jaar heeft ingezet.

Wij wensen Naima Rahmouni veel succes in haar nieuwe functie.

Met vriendelijke groeten,

L.W. De Wit en J.P. Gaemers

College van Bestuur

Ook interessant