Update voor alle leerlingen en ouders Basis en Kader - ovmz

Update voor alle leerlingen en ouders Basis en Kader 24 april

24 - Apr - 2020

Update voor alle leerlingen en ouders Basis en Kader 24 april

Beste leerlingen en ouders, De overheid heeft afgelopen dinsdag aangekondigd de huidige maatregelen rondom de coronacrisis voor scholen in het voortgezet onderwijs te verlengen tot 1 juni.

Beste leerlingen en ouders,

De overheid heeft afgelopen dinsdag aangekondigd de huidige maatregelen rondom de coronacrisis voor scholen in het voortgezet onderwijs te verlengen tot 1 juni.

In de tussenliggende tijd krijgen scholen de gelegenheid zich voor te bereiden op een (gefaseerde) opening. Wij denken op dit moment na over hoe wij dit voor het OVMZ zullen gaan vormgeven met in acht neming van de richtlijnen van het RIVM. Zodra wij een volledig uitvoerbaar plan hebben liggen, zullen wij dat met je delen.

Tot die tijd zullen wij de lessen blijven verzorgen zoals je de afgelopen weken gewend bent, via MS Teams. Daarnaast is er de studiewijzer voor zelfstudie en planning.

De afgelopen weken is er voor klas 1 t/m 3 nog weinig van de lesstof getoetst. Na de meivakantie zal dit vaker gaan plaatsvinden. We zullen dit op afstand via bijvoorbeeld Teams, GoogleForms, mail of Facetime gaan doen. De lesgevende docent communiceert ruim van tevoren de datum, tijdstip, inhoud van de toets en de vorm van toetsing. Waar mogelijk staat de toets ook in Magister.

Onderstaande informatie geldt alleen voor de leerlingen uit leerjaar 4 BB/KB.

De voorgaande weken ben je druk bezig geweest met het maken van de laatste SE toetsen. Na de meivakantie ga je alles wat nog nodig is afronden.

Voordat wij alle cijfers kunnen afsluiten van het PTA, is er nog de mogelijkheid om twee herkansingen te doen. Normaal gesproken had je één herkansing voor periode 3. Nu in deze bijzondere tijd, hebben wij besloten dat je er twee mag herkansen uit periode 2 en/of 3. Je kunt hiervoor het GoogleForms formulier gebruiken. Deze krijg je vandaag toegestuurd via jouw schoolmail. Overigens zijn de herkansingen niet verplicht.

Samengevat:

  • Als je wilt herkansen vul je het GoogleForms formulier in, doe dit uiterlijk woensdag 6 mei
  • Je mag maximaal twee herkansingen doen
  • Overleg met je mentor welke toets je moet/kunt herkansen
  • De toetsen worden afgenomen op maandag 11 mei of dinsdag 12 mei
  • Vrijdag 8 mei hoor je wanneer en waar jij jouw toetsen kunt maken

Op donderdag 4 juni hoor je officieel of je geslaagd bent of niet.

Je hebt na 4 juni ook nog recht op 2 RV-toetsen*(Resultaat Verbetering toetsen); zodat je misschien toch nog kunt slagen of als je jouw examencijfer(s) wilt verbeteren. Over de RV toetsen krijg je nog meer informatie t.z.t. Je mag ook nog een extra RV toets makenvoor het beroepsgerichte profiel-vak.

Alle informatie vind je in de onderstaande link

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/eindexamens/vmbo

Voor nu wil ik je namens het team vmbo bb/kb een hele fijne vakantie wensen. Geniet van de welverdiende rust.

Mocht je nog een vraag of opmerking hebben, neem dan direct na de meivakantie contact op met je mentor.

Met vriendelijke groet,

Jeffrey Gibbs

Teamleider vmbo BB/KB

Ook interessant