Update 1 april vanuit het bestuur

Update 1 april vanuit het bestuur

Geachte ouders/verzorgers, beste leerling, Gisteravond hebben we tijdens de persconferentie gehoord dat alle scholen tot 28 april gesloten blijven. Dit betekent voor ons tot 6 mei, vanwege de aansluitende meivakantie. We hadden al verwacht dat de maatregelen verlengd zouden worden, maar het is toch even slikken dat we onze leerlingen voorlopig niet op school zullen zien.

Dit betekent dat we t/m 24 april onderwijs-op-afstand zullen verzorgen zoals we dat de afgelopen weken hebben gedaan. Dus: concrete opdrachten, online lessen en de mogelijkheid om een aparte digitale afspraak met de docent te maken als een leerling daar behoefte aan heeft.

Onderwijs-op-afstand is voor iedereen erg wennen. Onze boodschap: hou vol en help elkaar. Ook voor de ouders is het zoeken naar hun rol. We merken dat het belangrijk is dat ouders en leerlingen samen goed bijhouden wanneer er online lessen zijn en wanneer er opdrachten moeten worden ingeleverd. Probeer een goed dagritme te houden en maak een schema om het overzicht te houden.

Via de schoolleiding wordt u op de hoogte gehouden van de specifieke zaken die spelen op het OVMZ.

Voor onze examenleerlingen is deze periode extra spannend en ongewis. Het is helder dat het centraal eindexamen vervalt, maar er zijn nog veel vragen. Zo is het helaas nog niet bekend hoe de slaag-zakregeling precies in elkaar zit. De afronding van schoolexamens is ook nog niet helemaal duidelijk. We houden iedereen zo optimaal mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen.

We weten nu dat de huidige situatie in ieder geval duurt tot de meivakantie. Wij denken dat het belangrijk is dat iedereen de komende tijd zo goed mogelijk doorwerkt en vervolgens lekker gaat genieten van die meivakantie. Maak er ondanks de coronacrisis en het bijbehorende reisverbod een echte vakantie van. Het is belangrijk om op gezette tijden te ontspannen en de druk van de ketel te halen. De huidige thuiswerksituatie is voor iedereen immers al lastig en onwennig genoeg.

Intussen zijn wij bezig met het vormgeven van ons onderwijs na de meivakantie (nog in te halen toetsen, bevordering, activiteiten et cetera). Hierover informeren we jullie binnenkort aanvullend.

Wij realiseren ons dat er veel gebeurt in deze rare tijd. Elke dag kan er een nieuw besluit worden afgekondigd dat gevolgen heeft voor de school. Wij blijven jullie op de hoogte houden. Mocht er in de tussentijd een vraag of opmerking zijn, neem gerust contact op via [mailadres school].

We houden alle lijnen open en sluiten deze brief af met een oproep uit het hart: blijf voor elkaar zorgen. We doen dit samen!

Met vriendelijke groet,

namens het College van Bestuur van NUOVO Scholengroep

(Leon de Wit en Jonne Gaemers)

Namens het OVMZ

Raymond Schuurman
Directeur

Ook interessant

Afgelopen dinsdag was het zo ver; het eerste online Nederlands Film Festival werd op het ovmz gehouden. Leerlingen uit alle jaarlagen keken met hun mentor een film van het Nederlands Film Festival, uiteraard onder het genot van popcorn en wat drinken om het bioscoop gevoel te vergroten! Het was een...

Lees verder

Beste leerlingen, ouders/verzorgers, Afgelopen dinsdagavond heeft premier Rutte een verscherping van de coronamaatregelen afgekondigd. Deze aanvullende maatregelen zijn inmiddels ingegaan. Gelukkig kunnen we in het voortgezet onderwijs vooralsnog doorgaan met het verzorgen van grotendeels fysiek onderwijs.

Lees verder

Beste leerlingen, ouders/verzorgers, Nog steeds hebben we te maken met bijzondere omstandigheden door het coronavirus. Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt weer toe. Daarom informeren we jullie graag over de situatie op onze school.

Lees verder