Mededeling i.v.m. examens - ovmz

Mededeling i.v.m. examens 24 maart

Mededeling i.v.m. examens 24 maart

Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Deze brief is opgedeeld in twee delen. Het eerste deel is met name bestemd voor de eindexamenleerlingen het tweede deel voor alle leerjaren.

Deel 1.

Vanmorgen is door de minister van onderwijs bekend gemaakt dat de centrale examens (CE) dit jaar niet doorgaan en dat het eindexamenjaar wordt afgesloten met het schoolexamen (SE).

Uiteraard heeft dat grote consequenties voor het afsluiten van het eindexamenjaar.

Op dit moment is iedereen druk bezig om te inventariseren welke onderdelen uw zoon of dochter nog verplicht moet afronden voor een SE cijfer.

Er komt een nieuw schema hoe we dit gaan afronden. Omdat het is verboden om in groepen op school te komen voor een gezamenlijke toets wordt onderzocht hoe we dit gaan organiseren.

Heel veel leerlingen waren al bijna klaar met het verplichte deel van het SE. We gaan per leerling beoordelen wat nog moet. De geplande toetsweek gaat in de huidige vorm niet door.

Deel 2.

De docenten blijven de komende periode gewoon doorwerken met studiewijzers en er wordt hard gewerkt om ook digitale lessen aan te bieden. De studiewijzers via magister geven op dit moment het beste houvast. De overige digitale systemen staan momenteel vaak onder druk en vallen vaak uit. Het meest stabiel is het werken met MS Teams. Het werken met dit systeem is voor veel docenten nog nieuw en vergt de nodige aanpassingen van de docent.

Wij vragen daarom uw begrip. Wij beseffen ons terdege dat het thuisonderwijs bieden een hele klus is. Schroom niet om de mentor of de individuele docent te vragen voor advies.

Aanstaande vrijdag ontvangt u weer een update.

Raymond Schuurman, directeur OVMZ

Ook interessant