De laatste loodjes - ovmz

De laatste loodjes

De laatste loodjes

Beste leerling, ouder(s)/verzorger(s), Het bijzondere schooljaar is bijna ten einde, maar voordat het zover is, graag nog de aandacht voor een aantal zaken. Om er voor te zorgen dat iedereen weet wat er gaat gebeuren zetten we alles nog even op een rijtje:

Belangrijk!

De toetsweek voor klas 1 en 2 vervalt zoals eerder is gecommuniceerd. Van hen hebben we voldoende gegevens waarmee zij door kunnen naar klas 2 of klas 3, na de zomervakantie.

Klas 3 heeft van maandag 29 juni t/m vrijdag 3 juli een toetsweek, dit omdat het een onderdeel vormt van het PTA (programma voor Toetsing en Afsluiting) en dus direct van invloed is op de diplomering in klas 4. Behalve toetsen zullen er in deze week voor klas 3 geen lessen meer worden gegeven. Het rooster voor de toetsweek is reeds gecommuniceerd.

Voor klas 1 en 2 zullen er in die week nog wel lessen zijn en is vrijdag 3 juli de laatste lesdag.

Op maandag 6 en dinsdag 7 juli is er voor klas 3 een mogelijkheid om een toets te herkansen. Inschrijven hiervoor gaat via de schoolmail van uw zoon/dochter vanaf dinsdag 23 juni. Niet inschrijven is ook niet herkansen.


Inleveren boeken

Vanaf woensdag 8 juli start het boeken inleveren. Lees de brief van Iddink die over dit onderwerp gaat goed door want daar staat in hoe je de boeken moet inleveren. Bij de brief zit ook een inleverformulier van Iddink. Deze moet meegenomen worden, anders kunnen de boeken niet ingeleverd worden. Er zal hiervoor een brief worden opgesteld en er zal een rooster worden gemaakt. Beiden ontvangt u uiterlijk begin juli.


Diploma-uitreiking

Donderdag 9 juli is de feestelijke diploma uitreiking voor onze geslaagden. Dit schooljaar komen de mentoren het diploma hoogstpersoonlijk en op een feestelijke manier, thuis brengen. Zo kun jij thuis uitnodigen wie je wil en kan nadat je het diploma in ontvangst hebt genomen het dak eraf! De mentor stelt je hiervan op de hoogte.

Op maandag 13 juli zijn de rapportvergaderingen voor klas 1,2 en 3.

Stel dat er (nog) niet tot bevordering overgegaan kan worden, dan neemt de mentor contact op.

Op dinsdag 14 juli of woensdag 15 juli ga je misschien nog iets leuks doen met je klas om samen dit bijzondere schooljaar af te sluiten. Je mentor stelt je hiervan op de hoogte. Wij onderzoeken nog hoe wij dit ‘Corona-proof’ kunnen organiseren.


Laatste schooldag

Vrijdag 17 juli is het echt afgelopen voor dit jaar.

Je krijgt dan je rapport en een toepasselijk afscheidswoordje van je mentor.

Het schema met tijden waarop je op school wordt verwacht volgt zo spoedig mogelijk want dit kan in tegenstelling tot andere jaren niet met z’n allen tegelijk.

Daarna gaan we genieten van een (hopelijk) lange, warme zomer met heel veel vakantieplezier, zodat je het nieuwe schooljaar weer met frisse moed kunt beginnen. Aan het einde van de zomervakantie zal je een brief krijgen met alle informatie over het nieuwe schooljaar.


Boeken bestellen volgend schooljaar

Ook voor volgend schooljaar moeten de boeken worden besteld via www.iddinkgroep.nl.

Stapsgewijs staat duidelijk vermeld hoe de boeken te bestellen. Het niveau waarop je geplaatst wordt is pas bekend na de rapportvergaderingen. Dan kun je tot het bestellen van de boeken overgaan. Zorg er voor dat je dit ruim op tijd doet.

Mochten er nog vragen leven dan kan de mentor die beantwoorden.


Met vriendelijke groet namens het team van OVMZ,

Naima Rahmouni

Ook interessant

Vandaag is bekend gemaakt dat het basis- en voortgezet onderwijs vanaf 10 januari weer open mag voor alle leerlingen. Dat betekent dat wij al onze leerlingen weer van harte verwelkomen op dinsdag 11 januari met een lekker ontbijtje.

Lees verder

Beste leerling en ouders/verzorgers, Gisteravond kwam de Nederlandse regering met een ingelaste persconferentie, waarin werd aangekondigd dat Nederland opnieuw in lockdown gaat vanwege de omikronvariant van het coronavirus. Door de scherpere maatregelen mag er nog maar weinig fysiek onderwijs plaatsvinden tot en met 9 januari 2022. We moeten voor de...

Lees verder