Kijk bij het OVMZ

Kijken bij het OVMZ?

Wil je meer weten?

Kijken bij het OVMZ?

5 nov. 2022 van 10:00 - 15:00 uur

Digitale Informatieavond Brugklas extra

17 jan. 2023 van 19:00 - 20:00 uur

Geef je hier op of mail naar info@ovmz.nl

Open dag

25 jan. 2023 van 14:30 - 17:30 uur

Open lesmiddag (voor leerlingen groep 8)

8 febr. 2023 van 14:00 - 16:00 uur

Geef je hier op of mail naar info@ovmz.nl

Brugklas extra

Kijk hier naar de presentatie

Sport

Is het sportprofiel alleen voor leerlingen die goed kunnen sporten? Nee, we vragen ook andere vaardigheden!

Natuurlijk ben je iemand die het leuk vindt om allerlei sporten te doen. Je bent ook iemand die het leuk vindt om iemand te helpen en elkaar iets te leren. Als dit jou aanspreekt kun je terecht in één van onze Sportklassen.

Daar sport je veel, maar leer je ook beter samenwerken, organiseren, leiding geven, hulp verlenen, sportsituaties analyseren en improviseren: allemaal zaken waar je later in je werk, studie en vrije tijd profijt van hebt. De grootste sport is natuurlijk om je lessen te volgen, je huiswerk te maken en daarnaast ook nog beter te worden in een hele reeks sporten.

Zit je dus graag in een groep met meisjes én jongens die allemaal van sport houden, schrijf je dan zo snel mogelijk in voor het Sportprofiel van het Openbaar VMBO en MAVO Zeist. Dan zit jij volgend schooljaar in één van de sportiefste klassen van Zeist en omgeving!

Expressie

Ben jij dol op muziek maken of speel je graag toneel? Maak je wel eens filmpjes op je smartphone of hou je van tekenen? Dan is het expressieprofiel precies wat jij zoekt. Want die biedt naast de gewone lessen extra ruimte voor dramatische vorming, voor muziek en beeldende vorming.

Wil je met andere enthousiaste kinderen ‘jouw’ talent ontwikkelen, dan is ons expressieprofiel iets voor jou. Je bent niet alleen actief bij de drie kunstvakken maar ook buiten de deur.

Wat verwacht onze school van jou?

• Je hebt inzet en bent enthousiast

• Je hebt lef en doet graag je best

• Je kunt goed kijken en luisteren

• Je hebt een eigen mening

• Je toont respect voor de mening van anderen

Dat zijn de vaardigheden waar het in de expressieklas om gaat. Vaardigheden waar je nu en later veel plezier van hebt!

Talent

Het Openbaar VMBO en MAVO Zeist wil de talenten van de leerlingen in de brede zin van het woord maximaal helpen ontwikkelen en daarbij rekening houden met verschillen voor wat betreft belangstelling, manier van leren, niveau of tempo.

Wij bieden realistisch en uitdagend onderwijs met betekenis voor de persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling. Ook valt er veel te kiezen en organiseren wij mogelijkheden om te leren binnen én buiten de school.

Allereerst is er een grote variatie aan instroommogelijkheden, namelijk theoretische leerweg, basis en kader). Al naar gelang je instroomniveau wordt samen met je basisschool gekeken naar de brugklas die het meest recht doet aan jou. Wij werken met een brugperiode die maximaal twee jaar duurt. Hierdoor krijg je voldoende tijd om erachter te komen wat de beste plek voor je is en als je niveau eerder duidelijk is, kun je eerder doorstromen.